Skip to content
NGTF

Landsturnstevnet 2022

Om Landsturnstevnet


Vestfold og Telemark Gymnastikk- og Turnkrets har gleden av å invitere dere til Landsturnstevnet 2022 på Oslofjord Convention Center i Sandefjord kommune, 30. juni – 3. juli 2022.

Det har i mange år vært en drøm for mange av oss i Vestfold og Telemark å få arrangere Landsturnstevnet. Etter suksessen med World Gym for Life på Oslofjord Convention Center, der mange av oss var med som frivillige og vedtak på forbundstinget om å kunne arrangere Landsturnstevnet som et rent breddearrangement, bestemte kretsen seg for å søke på arrangementet. Stevnet er åpent for medlemmer av alle klubber og grupper som er medlemmer i NGTF.

Vi fikk tildelt Landsturnstevnet 2021 før jul 2018 og har siden arbeidet iherdig med dette. Mandatet som ble gitt var, «Landsturnstevne i ny drakt». Vi har hele veien prøvd å etterleve dette. Grunnet Covid-19-pandemien måtte vi med tungt hjerte se oss nødt til å avlyse Landsturnstevnet 2021. Men vi lot oss ikke stoppe og gikk i gang med å planlegge nytt stevne i 2022!


Det blir et mer kompakt stevne, med en god blanding av gammelt og nytt. Vi håper alle finner aktiviteter de vil delta på. Enten du kommer som en tropp, gruppe eller alene har vi tilbud. Man kan også delta på kun workshops.

Fullstendig program er under utarbeidelse og info kommer fortløpende. Så følg med videre på sosiale medier og nett.Sandefjord har store tradisjoner som en gym- og turn-by, med flere turnforeninger og en lang rekke med arrangementer gjennom mange år. Flere landskamper i turn må nevnes og ca. 3500 turnere var med på ungdommens landsturnstevne i Sandefjord i 1989. Vi håper å se også mange av dere igjen.

Vi gleder oss til å ta dere alle imot og håper mange vil finne veien til Sandefjord i 2022!

TURNHILSEN Hans-Petter E Fridheim, stevneleder og Wenche Havnås, prosjektleder aktivitet.

Hvorfor bør man bli med?

Landsturnstevnet er en happening hvert fjerde år, med aktiviteter, samhold og masse turn-glede. De siste årene har det vært godt over tusen deltakere samlet fra hele Norge. Det er sosialt og gøy, og gir deg også mulighet til å stifte nye bekjentskaper og møte mange likesinnede mennesker på din egen alder!

Vi gleder oss, og håper å se deg der! 

Gymnaster kan delta på følgende aktiviteter
  • NGTFs fellestropp
  • NGTFs ungdomstropp
  • Kretstropper (kretsens tilbud om felles tropp for sine klubber)
  • Foreningstropper (mindre tropper med deltakere fra samme forening)
  • Norges Kvinnelige Gymnastikkveteraner
  • Norges Turnveteraner
  • «Lær på Stedet» – tren inn programmet i løpet av stevnet
  • Workshops
  • Gym for Life Challenge Norge

Nedre aldersgrense: Det året man fyller 13 år

Historie

Landsturnstevnet er som en turnfestival, og blir arrangert hvert fjerde år. Stevnet er åpent for medlemmer av alle klubber og grupper som er medlemmer i NGTF. Det arrangeres workshops og oppvisninger, og NGTF tilbyr et felles oppvisningsprogram som gymnaster fra hele landet kan delta på.

Landsturnstevnene har lang historie i Norge, den strekker seg nemlig tilbake til 1886. Da stevnet startet, var det kun menn som deltok, men allerede i 1895 ble kvinnene også med.