Skip to content
NGTF

Landsturnstevnet 2022Ved å klikke på de ulike kryssene nedenfor, får du også opp informasjon om de ulike fellesprogrammene! Musikk/Video/DVD til fellesprogrammene blir sendt ut så snart som mulig etter påmelding.

Vi håper dere får litt inspirasjon av å lese om oppleggene og de ulike instruktørene. Vi gleder oss til å komme i gang, og håper du melder deg på ditt favorittprogram!


Flashmob-dans

Denne flotte gjengen har laget flashmob-dans! Vi håper så mange som mulig vil bli med og lære seg den morsomme dansen, så vi alle kan danse sammen under stevnet!


Kommer ikke videoen opp hos deg? kopier og lim dette inn i nettleseren din istedet; https://vimeo.com/456147073

NGTFs Fellestropp for alle

Instruktører: Vera Rahd Bekken og Janne Rahd, SEM IF Turn

Tema: Filmens verden

Den store fellestroppen er for alle, uansett alder, nivå og kjønn. Programmet er delt inn i to nivåer som gir ulike utfordringer og som krever forskjellige forutsetninger. Det blir gammel og ny musikk fra filmer og serier som de fleste kjenner til.

Instruktørene prøver å bruke øvelser og bevegelser som de fleste er kjent med, men med noen utfordringer vil det selvfølgelig være. Gruppe 1 er for de som kan klare det lille ekstra, både enkle løft og raske dansekombinasjoner. Gruppe 2 blir litt enklere og her vil det ikke være løft, men i stedet enkle parøvelser og litt enklere trinnkombinasjoner. 

– Når jeg lager programmer så synes jeg det er moro å kombinere turn, akrobatikk, dans og drama, forteller Vera.

Hun hadde egentlig ikke tenkt at hun skulle lage flere store fellesprogrammer etter Landsturnstevnet 2013 i Hamar og World Gymnaestrada 2015 i Helsinki. Men da LT 2021 skal være på hennes hjemkommune i Sandefjord kunne hun ikke annet enn å takke ja da arrangøren spurte nettopp henne om å lage koreografi.

– En annen god grunn til å være med å lage fellesprogrammet til Landsturnstevnet er at min søster, Janne, ville gjøre det sammen med meg, sier Vera.

Søstrene Vera og Janne har laget programmer sammen i flere år. De har fått mye inspirasjon av Bitte Sanne Melvold som var instruktør for dem da de begynte å turne i Sem Turn som små jenter.

– Med Bitte som instruktør så har vi lært mye når det gjelder å lage programmer, sier Vera og Janne.

Vera var involvert allerede i 1995 da Bitte laget fellesprogram for den store fellestroppen til Gymnastradaen i Berlin. Janne har hjulpet Bitte med program til Landsturnstevnet i Bodø, andre interne program for Sem turn, samt kretsprogram for jenter 13-18 år.

Vera og Janne har en lang turnkarriere med masse erfaring både som utøver og trener.

– Jeg startet min turnkarriere da jeg var 5 år, og har siden det vært med alle aldersbestemtegrupper. Det har vært alt fra nøster til små og store piker, konkurranseturn og jazzpartier, og nå er jeg deltager av voksentroppen. Jeg har instruert innen dans, akrobatikk, trampet og tumling og vært instruktør siden 1989, sier Janne om sin turnkarriere.

– Jeg begynte å turne som 5-åring og ble instruktør da jeg var 20 år. Jeg har også drevet med dans i 15 år, forteller Vera om sin turnkarriere.

– Vi gleder oss til å presentere dette programmet og håper mange melder seg på, avslutter Vera og Janne.

NGTFs Fellestropp Ungdom

Instruktører: Maren Nervik og Sara Sølling

Tema: Covid

Programmet, med temaet «Covid», blir et spennende show med «battle» mellom to grupper. Det blir både turnelementer og parøvelser. Instruktørene til årets ungdomstropp kommer med spennende erfaring og en flott koreografi!

– Jeg startet å danse på Extend art of dance da jeg var 5 år gammel, og sluttet da jeg var 15 til fordel for cheerleading. I tre år drev jeg aktivt med cheer samtidig som jeg også var trener. Videre gikk jeg over til Sem IF som trener for cheerleadingpartiet der, som vi etter hvert gjorde om til showtropp. Jeg var også koreograf for fellestropp i gymnastikkfestivalen 2017, forteller Maren om sin bakgrunn.

Sara startet i ung alder med turn og var med å starte cheerleadinglag i Sem turngruppe. Hun har vært en trofast utøver i klubben, og de siste årene har hun vært instruktør både for cheerleading og showtropp.

Begge jentene ønsker at mange ungdommer skal melde seg på, og de gleder seg masse til Landsturnstevnet i Sandefjord.

Fellestropp for Norges Kvinnelig Gymnastikkveteraner

Instruktør: Wenche Havnås; Stokke IL Turn

Tema: Sommer

Wenche har lang erfaring innen turn, spesielt da oppvisningsturn. Som aktiv utøver selv så hun en glede i koreografi, og hun har deltatt på flere nasjonale og internasjonale koreografikurs.

-Jeg vært utøver siden jeg var 14-åring og begynte som instruktør allerede som tenåring. Jeg har vært instruktør for barn- og ungdomspartier, voksne og senior/veteraner og koreografert oppvisningsprogram for både små og store tropper i foreningen og på krets- og forbundsnivå som Landsturnstevner, Gymnastradaer og flere ganger til Golden Age, forteller Wenche.

Med denne bakgrunnen innehar hun kompetansen til å legge til rette for at alle som ønsker å være med skal få muligheten.

– Vi deler det inn i to grupper, der den første gruppen vil gjøre noen øvelser på gulvet. Dette skal være enkle og rolige øvelser, mens den andre gruppa skal ikke ned på gulvet. Enkelte steder i programmet utfører gruppene ulike øvelser, mens resten vil være likt for alle, forklarer Wenche.

Temaet hun er valgt er sommer. Mens de vakre tonene til «Morgenstemning» av Edvard Grieg stråler ut, våkner troppen til live i en vakker solskinnsdag som alle er klar til å nyte. Musikken er glad og oppfordrer til bevegelse samtidig som det vises glede over aktiviteten.

– Programmets innhold gir treningsverdi for oss alle, men vær forberedt på at det krever både balanse, bevegelighet og styrke og fiksering, forklarer hun videre.

– Denne våren har ikke gitt oss mulighet til å trene sammen som vi pleier. Derfor oppfordrer jeg dere til å bruke sommer til å gå turer, ta noen enkle øvelser som knebøyninger, svinge med armene og bena, god strekk (prøv å ta i taket). Det er viktig å holde seg i bevegelse så vi er klare til oppstarten i høst. Vi sees snart, og jeg gleder med til å gå gjennom programmet med dere, sier Wenche.